Data: 2011-12-19 22:20:26
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-19 23:03, Anai pisze:
> A tak a propo's - specjalnie szukałam przepisu na m i ę k k i e
> pierniczki, ale albo coś spierniczyłam, albo przepis był z deka lewy
> bo wprawdzie zaraz po upieczeniu były miękkie, ale jak przestygły to
> skamieniały :/
Prawidłowo.
> Da się toto jakoś odkamienić do czwartku?
Jakieś szanse są. Pierniczki piecze się z tydzień, półtora wcześniej,
właśnie po to, żeby zmiękły :)
> I jeszcze jak zrobić lukier, taki żeby po zastygnięciu był bielusi,
> sztywny i chrupiący a nie półprzezroczysty i ciapciasty?
A z czego robisz? Bo bielusi i sztywny wychodzi z białka i cukru pudru,
tylko trzeba porządnie zmiksować.
N.
|