Data: 2011-12-19 22:38:37
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 19.12.2011 23:15, XL pisze:
> Dnia Mon, 19 Dec 2011 23:03:21 +0100, Anai napisał(a):
>
>> I jeszcze jak zrobić lukier, taki żeby po zastygnięciu był bielusi,
>> sztywny i chrupiący a nie półprzezroczysty i ciapciasty?
>
> http://gotuj-z-nami.pl/lukier-z-cukru-pudru-ucierany
>
> Poza sokiem z cytryny i rumem - wody jak najmniej, po prostu lepiej
> odmierzać łyżeczką. Końcowa masa ma mieć konsystencję dosyć gęstej
> śmietany. Ucierać można mikserem, do stanu, w którym cząsteczki cukru będą
> ledwie wyczuwalne.
> Przyrządzać lukier bezpośrednio przed użyciem, bo potem gęstnieje i zastyga
> w naczyniu.
O! Dzięki...
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|