Data: 2011-12-20 17:18:15
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Stalker <t...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 20 Gru, 18:09, Bbjk <b...@q...pl> wrote:
> W dniu 2011-12-20 14:29, Nixe pisze:
>
> > Może tam faktycznie jest takie ryzyko.
> > Jadałam tatar wielokrotnie (ukochana przystawka) w wielu porządnych
> > miejscach, bo do byle jakich z zasady nie chadzam i w większości z nich
> > zawsze było żółtko.
>
> Wiele razy jem tatara w restauracjach, bo lubię bardzo - zawsze jest
> żółtko. W różnych miastach. Zapytam znajomego właściciela restauracji o
> ten przepis jakoby zabraniający surowych żółtek, czy istnieje. Dam znać
> tutaj.
Magda Gessler w wielu restauracjach (przy okazji "Kuchennych
rewolucji") zamawia na próbę tatara i z etgo co kojarzę zawsze jest z
żółtkiem:
http://kuchennerewolucje.tvn.pl/36887,74,tatarska_wp
adka,aktualnosc.html
Ale mogą pewnie być "okresy", albo "miejsca wzmożonego ryzyka"
Stalker
|