Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Wed, 21 Jan 2009 14:22:35 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <ozvimo5jnetu$.24sa2xerr8hz$.dlg@40tude.net>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<c3biafd5mczj.1pm4u6bbq4weq$.dlg@40tude.net> <gl76tl$a04$1@news.onet.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: blz138.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1232544156 6560 83.28.219.138 (21 Jan 2009 13:22:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Jan 2009 13:22:36 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319178
Ukryj nagłówki

Dnia Wed, 21 Jan 2009 14:11:12 +0100, Roman Rumpel napisał(a):

>>>
>>> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>>
>> Szczerze powiem, że jestem zdziwiona, ale w końcu wszystko jest na tym
>> świecie mozliwe - może to jakaś nowa, posocjalistyczna szkoła ;-PPP
>
> Hmm - nowa posocjalistyczna? Nie bardzo.

Raczej jednak tak: z braków zaopatrzeniowych wzięły się inne gatunki
wołowiny w tatarze, ujętym zwlaszcza w knajpianych menu.

> I nie sil się na etykietki od
> razu, jak czegoś nie znasz.

Tatara nie znam? - żartujesz sobie.

> Moim zdaniem jest lepszy,

Tia, i na pewno robisz go z mielonego mięsa...
Bo nie wyobrażam sobie, żebyś ligawę czy zrazową ustrugał na miazgę łyżką,
jak w klasycznym przepisie. A to ważne - wszelkie włókienka i resztki
scięgien czy powięzi zostają wyeliminwane. Czyli - tylko polędwica. To nie
wymysł, lecz praktyczne względy, prócz smakowych.
:->

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.01 Bluzgacz
21.01 maxter
21.01 Ikselka
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 Diabelson
21.01 Diabelson
21.01 Lolalny Lemur
22.01 Misiek
22.01 Panslavista
22.01 Krzysztof Tabaczynski
22.01 lleeoo
22.01 Ikselka
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?