Data: 2009-01-21 13:22:35
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 21 Jan 2009 14:11:12 +0100, Roman Rumpel napisał(a):
>>>
>>> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>>
>> Szczerze powiem, że jestem zdziwiona, ale w końcu wszystko jest na tym
>> świecie mozliwe - może to jakaś nowa, posocjalistyczna szkoła ;-PPP
>
> Hmm - nowa posocjalistyczna? Nie bardzo.
Raczej jednak tak: z braków zaopatrzeniowych wzięły się inne gatunki
wołowiny w tatarze, ujętym zwlaszcza w knajpianych menu.
> I nie sil się na etykietki od
> razu, jak czegoś nie znasz.
Tatara nie znam? - żartujesz sobie.
> Moim zdaniem jest lepszy,
Tia, i na pewno robisz go z mielonego mięsa...
Bo nie wyobrażam sobie, żebyś ligawę czy zrazową ustrugał na miazgę łyżką,
jak w klasycznym przepisie. A to ważne - wszelkie włókienka i resztki
scięgien czy powięzi zostają wyeliminwane. Czyli - tylko polędwica. To nie
wymysł, lecz praktyczne względy, prócz smakowych.
:->
|