Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
.pl!news-out1.kabelfoon.nl!newsfeed.kabelfoon.nl!bandi.nntp.kabelfoon.nl!198.18
6.194.249.MISMATCH!news-out.readnews.com!transit3.readnews.com!postnews.google.
com!x16g2000prn.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Thu, 22 Jan 2009 02:22:36 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 60
Message-ID: <0...@x...googlegroups.com>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<gl70ib$3tf$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<a9evpsb81qz5.s767ikw3mgpe$.dlg@40tude.net>
<f...@i...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 83.6.246.99
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1232619761 10991 127.0.0.1 (22 Jan 2009 10:22:41 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 22 Jan 2009 10:22:41 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: x16g2000prn.googlegroups.com; posting-host=83.6.246.99;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319195
Ukryj nagłówki

On 21 Sty, 13:29, Panslavista <p...@g...com> wrote:
> On 21 Sty, 12:57, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>
>
>
>
> > Dnia Wed, 21 Jan 2009 12:20:55 +0100, Misiek napisał(a):
>
> > > Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> > >news:gl6t3o$897$1@news.onet.pl...
> > >> Ikselka pisze:
> > >>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>
> > >>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
> > >>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
> > >>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
> > >>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
> > >>>> różnych gatunkach wołowiny.
>
> > >>> :-O
> > >>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie  polędwica, końskiej co prawda
> > >>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>
> > >> Co to to nie
>
> > >> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>
> > > O szlachetnosci tatara swiadczy wlasnie to, ze jest z poledwicy wolowej..
> > > Najszlachetniejszej czesci wolu :-)
>
> > Właśnie to jest klasyczny tatar :-)
>
> > > Niektorzy dodaja jeszcze szprotki wedzone.. to tak a propos... ja osobiscie
> > > dodaje jeszcze odrobinke maggi lub sosu sojowo-grzybowego (wtedy nie daje
> > > soli).
> > > I pieprz oczywiscie... (niektorzy daja pieprz bialy).
>
> > Ja daję biały, bo jest łagodniejszy.- Ukryj cytowany tekst -
>
> > - Pokaż cytowany tekst -
>
> Tatar robią z Rosjanina, w/g przysłowia rosyjskiego - "poskrob
> Rosjanina, a okaże się, że to Tatar".- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -

Mała dygresja - badania DNA na ludności Rosji, gdzie ruchy ludności
były najmniejsze wykazały, ze geny ich były dokładnie te same co w
Polakach i Ukraińcach (Chazarzy tam nie moskowali)...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.01 Krzysztof Tabaczynski
22.01 lleeoo
22.01 Ikselka
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
23.01 Panslavista
23.01 Władysław Łoś
23.01 Misiek
23.01 Als
23.01 Misiek
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"