Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Thu, 22 Jan 2009 18:09:50 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 72
Message-ID: <12t7wz2iayw8f$.ab6l28h944up.dlg@40tude.net>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<gl70ib$3tf$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<a9evpsb81qz5.s767ikw3mgpe$.dlg@40tude.net>
<f...@i...googlegroups.com>
<0...@x...googlegroups.com>
<uywg1opt8p2k$.z5l3ddkw8nn5$.dlg@40tude.net>
<8...@x...googlegroups.com>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmg52.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1232644193 14658 83.28.226.52 (22 Jan 2009 17:09:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 22 Jan 2009 17:09:53 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319203
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 22 Jan 2009 08:04:15 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):

> On 22 Sty, 16:44, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Thu, 22 Jan 2009 02:22:36 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>>
>>
>>
>>
>>
>>> On 21 Sty, 13:29, Panslavista <p...@g...com> wrote:
>>>> On 21 Sty, 12:57, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>
>>>>> Dnia Wed, 21 Jan 2009 12:20:55 +0100, Misiek napisał(a):
>>
>>>>> > Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w wiadomości
>>>>> >news:gl6t3o$897$1@news.onet.pl...
>>>>> >> Ikselka pisze:
>>>>> >>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>>
>>>>> >>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>>>>> >>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
>>>>> >>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
>>>>> >>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>>>>> >>>> różnych gatunkach wołowiny.
>>
>>>>> >>> :-O
>>>>> >>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie  polędwica, końskiej co prawda
>>>>> >>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>>
>>>>> >> Co to to nie
>>
>>>>> >> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>>
>>>>> > O szlachetnosci tatara swiadczy wlasnie to, ze jest z poledwicy wolowej..
>>>>> > Najszlachetniejszej czesci wolu :-)
>>
>>>>> Właśnie to jest klasyczny tatar :-)
>>
>>>>> > Niektorzy dodaja jeszcze szprotki wedzone.. to tak a propos... ja osobiscie
>>>>> > dodaje jeszcze odrobinke maggi lub sosu sojowo-grzybowego (wtedy nie daje
>>>>> > soli).
>>>>> > I pieprz oczywiscie... (niektorzy daja pieprz bialy).
>>
>>>>> Ja daję biały, bo jest łagodniejszy.- Ukryj cytowany tekst -
>>
>>>>> - Pokaż cytowany tekst -
>>
>>>> Tatar robią z Rosjanina, w/g przysłowia rosyjskiego - "poskrob
>>>> Rosjanina, a okaże się, że to Tatar".- Ukryj cytowany tekst -
>>
>>>> - Pokaż cytowany tekst -
>>
>>> Mała dygresja - badania DNA na ludności Rosji, gdzie ruchy ludności
>>> były najmniejsze wykazały, ze geny ich były dokładnie te same co w
>>> Polakach i Ukraińcach (Chazarzy tam nie moskowali)...
>>
>> Ale wiesz o tym, że 7/8 populacji Europy i Azji nosi w sobie geny Dżingis
>> Chana?
>> :-)- Ukryj cytowany tekst -
>>
>> - Pokaż cytowany tekst -
>
> To Ty musisz mieć od Dzingis - Hanki...

A kto mnie tam wie - Imperium Osmańskie zagroziło w pewnym momencie
Habsburgom i Watykanowi, nasz Sobieski wreszcie spod Wiednia je wykopsał,
ale kto wie, czy o Tschechy nie zahaczyli po drodze, uciekając...

>
> A tatara mozna zrobić z jelenia lub łosiua...

Yhy, z UEsia nalepiej :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
23.01 Panslavista
23.01 Władysław Łoś
23.01 Misiek
23.01 Als
23.01 Misiek
23.01 Chris
23.01 Ikselka
23.01 Panslavista
23.01 Ikselka
23.01 Ikselka
23.01 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK