Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Puree z grochu - do golonki. Re: Puree z grochu - do golonki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Puree z grochu - do golonki.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Dorota ***" <d...@W...op.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Puree z grochu - do golonki.
Date: Tue, 1 Apr 2008 23:33:47 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 22
Message-ID: <fsu9np$h44$1@news.onet.pl>
References: <1eokqhw2y2kw8$.o2u0srrr1dc5.dlg@40tude.net> <fsu79n$a6q$1@news.onet.pl>
<1w8femchqn8nx.1u4bboedvvxw9$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: debica-nat.mtnet.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1207085625 17540 213.199.194.5 (1 Apr 2008 21:33:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 1 Apr 2008 21:33:45 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-Sender: dBRCahSgaO3jJxdwrYn7pA==
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:312019
Ukryj nagłówki

> Właściwie ich nie przecieram, bo same się rozpadają - tak częściowo, bo
> lubię, aby w szarlotce były spore kawałki jabłek zanurzone w musie z nich
> samych.
>
Dzięki za Twój przepis, ja do tej pory ścierałam jabłka na tarce i smażyłam
w garnku na gazie (bez cukru, więc Cię rozumiem, nawet renety szare).
Spróbuję wg Twojego przepisu w tym roku.
Pytałam, jak robisz przecier,bo czasem w przepisach, zwłaszcza kuchni z USA
stoi: szklanka przecieru jabłkowego i oni to rozumieją jako szklankę
prawie-soku.
Faktycznie, przecier w tradycyjnym rozumieniu _przynajmniej u nas na
Podkarpaciu_i w górach sądeckich_ to to nie jest :-).
Wg tracycji rodzinnej słoiki wygotowywałam, potem tylko wyparzałam, potem
(dzięki grupie) wyparzałam w piekarniku (to najgorszy moment robienia
przetworów - to przygotowywanie słoików do załadowania). Niestety, zmywarki
nie mam gdzie wstawić w mojej "ogromnej" kuchni, choc marzę o niej
nieustająco i nawet stać by mnie było na jej zakup.

Pozdrwawiam i dzięki za przepis jeszcze raz
Dorota


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.04 Ikselka
02.04 Dariusz K. Ładziak
02.04 Panslavista
02.04 Ikselka
02.04 Panslavista
02.04 Dorota ***
03.04 Dariusz K. Ładziak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6