Data: 2017-05-17 12:53:45
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-05-17 o 12:07, Ikselka pisze:
> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Potrzebne:
>> 4 litry/butelki mleka pełnego pasteryzowanego, nie UHT!!! (obecnie stosuję
>> Łaciate, w butelkach z czerwoną zakrętką), kubeczkowa śmietana z Końskich
>> (jedyna prawdziwa na rynku - szczepię nią mleko), garnek 4-5litrowy, chusta
>> serowarska klinek (syntetyczna, niebieska, perforowana) kupiona w
>> serowar.pl albo w Allegro.
>
> Polecam chustę serowarską klinek 1 kg - lepsza większa, niż za mała, żeby
> było jak związać jej nadmiar sznurkiem.
>
>
No popatrzcie, a moja babcia tyle lat używała wygotowanej pieluchy
tetrowej zaszytej w klin :)
|