Data: 2017-05-21 15:59:21
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 14:30 Trefniś <t...@m...com> pisze:
(...)
>> Mój - bo podany przeze mnie i pierwszy raz w ogóle przez kogokolwiek
>> tutaj.
>
> Bzdura, choćby w lipcu 2017 Chiron rozpoczął dyskusję o twarogu własnej
> roboty.
> Robił dokładnie według takiego przepisu - kwaśne mleko wlewał do
> gotującego się i narzekał na jego strukturę, że twardawy, grudowaty i
> suchy. Dokładnie tak, jak narzekałaś na sklepowy.
>
> Osobiście nazwałem ten jego ser mieszaniną twarogu z panirem i
> doradziłem lekkie podgrzewanie wyłącznie kwaśnego mleka.
Przepraszam, to był wątek z lipca 2015 roku.
Sprzed dwu lat.
--
Trefniś
|