Data: 2009-01-06 19:36:53
Temat: Re: Pytanie 'makaronowe'
Od: Yarael Poof <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
>> Canelloni nadziewa się póługotowane - gotuje się jakieś 3 minuty,
>
> ...no, może półtorej...
>
>> odcedza,
>> daje do zimnej wody, znowu odcedza i nadziewa, po czym zapieka w sosie,
>> gdzie ono sobie "dochodzi".
>
> Dokładnie.
Ehmmm no i bądź tu mądry i pisz wiersze... Dobra - a tak technicznie?
Robiłem sam ciasto na lasagne i i gotowałe "na pół", ale... raz, jak to
gotować by się nie sklejało cholerstwo, dwa - ślizga sie toto w rękach,
nie wyobrażam sobie nadziewania takiego "kalmara". Może coś nie tak
robie? Nie tak gotuje albo co?
Maciej
|