Data: 2005-04-22 16:05:53
Temat: Re: Pytanie o Wok.
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof wrote:
>
> - czy będzie do dobry zakup ?
>
>>
>> Jakie macie doświadczenia z wokami ?
>> Jaki materiał na nie jest najlepszy ?
>>
>>
> Ja mam żeliwny, ale chyba nie o to chodzi. Problem w wymaganej b.
> wysokiej temperaturze, której w domowej kuchni nie uzyskasz!
chodzi przede wszystkim o wysoką moc, bo temperaturę to uzyskasz. Postaw
pusty wok na kuchnię gazową, to do czerwoności rozgrzejesz.
Do kuchni elektrycznej wok się praktycznie nie nadaje*. Do gazowej się
nada, tylko trzeba trochę uważać ile na raz smażysz, bo jak się wkład za
zimny zrobi to masz zupę, a nie chińszczyznę.
Waldek
*wiem, że są woki z płaskim dnem i znam ludzi używających woka na płycie
ceramicznej, ale to nie to.
Waldek
|