Data: 2012-10-22 20:39:53
Temat: Re: Pytanie o silikonowe formy
Od: "Fiora" <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tomjas" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:s...@k...domain...
Witam.
A pytanie takie - co sądzicie o formach silikonowych do pieczenia. Ja
zawsze piekłem w formach blaszanych, ale mają tę wadę, że wierzchnia
warstwa (nie wiem - może o cynkowana) się w miarę szybko zużywa i potem
"pieczone" pozostawione w blaszce na zimno jest niesmaczne. Warto kupiś
"silikony"?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
tomjas
Tylko emalia - mam formę z grubej blachy pokrytej
grubą emalią - jak to za komuny (he he! ) - kupiona w Bułgarii 22 lata temu
i właściwie niezniszczalna - i ciasto w niej stoi i pasztet - i nic.
ponoć Olkusz cos robi, ale szczegółów i trwałości produktów nie znam
Fiora
|