Data: 2004-11-27 08:15:14
Temat: Re: Rolada boczkowa (OT)
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> On Fri, 26 Nov 2004 23:10:36 +0100, "A.L." <a...@n...wp.pl>
> wrote:
>
> >D tej pory rolady boczkowe robilam gotowane, natomiast boczek pieczony -
w
> >formie niezrolowanej. Czy mozna zrobic rolade boczkowa pieczona w
> >piekarniku? Jakie macie rady odnosnie takiej rolady?
>
>
> Dobrze drania obwiazac sznurkiem!
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
szwagier z petem w kaciku ust i bialym koszulku trzyma rozkrokiem na
podlodze...a krepujacy dociska kolanem i sznuruje....;)
Gruby boczek musisz przekroic....niedocinajac konca...jakbys z niego robila
otwarta ksiazke....nasmarowac ulubionymi ziolami...zostawic w lodowce na
jakis czas zeby pachnial wszedzie....zrolowac (mozna wykonac farsz...sliwki,
bulka....itd)...i piec!
http://www.kamis.pl/x.pro/ModRecipes/ShowRecipe/568/
17/
agataw
|