Data: 2011-10-14 14:58:29
Temat: Re: Rosół
Od: "po" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waw" <n...@m...ru> napisał w wiadomości
news:j79hn0$cpf$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> ile dajecie wody na standardowa kure 1,2-1,5kg (z supermarketu), tak aby
> zrobic dobry rosol? Oczywiscie _bez_ zadnych kostek rosolowych, wegety,
> maggii itp.
>
> Jaka wolowine najlepiej do tego dolozyc? Kawalek antrykota bedzie ok?
>
> Aha, i wrzucacie mieso do zimnej wody i od samego poczatku gotujecie na
> malutkim ogniu, czy najpierw max i jak sie zagotuje, to zbieracie szumy
> (wiem, ze nie wszyscy to praktykuja) i dopiero pozniej zmniejszacie ogien?
Żeby zrobić dobry to kilogram miesa ma litr rosołu.
Do zimnej wody i mały ogień.
Nie przykrywać. Ma się nie gotować tylko "pykać".
|