Data: 2011-10-14 15:28:29
Temat: Re: Rosół
Od: Jerzy Dombczak <j...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-14 16:41, Waw pisze:
> Witam,
>
> ile dajecie wody na standardowa kure 1,2-1,5kg (z supermarketu), tak aby
> zrobic dobry rosol? Oczywiscie _bez_ zadnych kostek rosolowych, wegety,
> maggii itp.
>
> Jaka wolowine najlepiej do tego dolozyc? Kawalek antrykota bedzie ok?
>
> Aha, i wrzucacie mieso do zimnej wody i od samego poczatku gotujecie na
> malutkim ogniu, czy najpierw max i jak sie zagotuje, to zbieracie szumy
> (wiem, ze nie wszyscy to praktykuja) i dopiero pozniej zmniejszacie ogien?
>
> pozdr
Po pierwsze w supamaket sie nie kupuje kury do rosolu bo ich tam raczej
nie spotkasz. Po drugie od kiedy to do rosolu z kury dodaje sie wolowine ?
Chyba ze u was w farszawce i okolicznych wiochach to normalka ?
|