Data: 2011-10-14 21:15:04
Temat: Re: Rosół
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
lamia wrote:
> "Paulinka" <p...@w...pl> wrote in message
> news:j79v74$o6a$58@node2.news.atman.pl...
>> Wody tyle aż przykryje mięso, mięso ja akurat robię rosół z kury, a nie z
>> kurczaka
>
>
> czym się różni zupa z kury od zupy z kurczaka?
> czym się różni kura od kurczaka (w sensie właściwości kulinarnie rzecz
> biorąc)?
ilością tłuszczu.
> czy nie jest tak, że rozoły robi się z kur bo kurę trzyma się póki jaja
> są, a kiedy stara to na rosół tylko się nada?
Też, ale rosół z kurczaka jest cienki. Dlatego w sklepach można też kupić
starsze egzemplarze, które są tłustsze i nadają się na zupę.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|