Data: 2011-10-14 21:17:00
Temat: Re: Rosół
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
lamia wrote:
> "Waw" <n...@m...ru> wrote in message news:j79hn0$cpf$1@news.onet.pl...
>> Jaka wolowine najlepiej do tego dolozyc? Kawalek antrykota bedzie ok?
>
>
> u mnie: kości z mięsem. - Zupa na kości i mięsie (nie odwrotnie). Kości,
> szpik - budulce dla organizmu.
>
> co do mięsa - nie widzę nic złego w wygotowanym mięsie - czy w
> rozole/zupie czy na zimno do kanapek - nadal ma smak - lepszy kawałek
> takiego czegoś, niż wyroby mięsopodobne, w których smak mięsa to i tak
> aromaty dodatki polpeszacze, plus wpompowana masa chemiczna trzymająca
> wodę i wszytko abyś tylko uzależł kubki smakowe od podrasowanych smaków i
> zapomniał smak mięsa.
Możesz powyższe na polski przetłumaczyć?
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|