Data: 2015-11-22 13:02:13
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>> Wieprzowina daje dość kwaśny wywar. Na zupe jest ok ale sam rosół
>> byłby za kwaśny.
>
> Wołowina też daje kwaśny wywar. M.in. dlatego nie lubię rosołu na
> samej wołowinie, zawsze dodaję przynajmniej ze 2 skrzydełka drobiowe.
Na jednego wołu?
> A ostatnio króluje u mnie rosół z kury (odkąd znalazłam dobre źródło
> kurzyny).
Usenet sam w sobie jest dobrym źródłem.
Jarek (właśnie sobie wyobraziłem rosół z Pegaza)
--
Wszystko, proszę pana, mam. W tej kieszeni cebula, w tej makaron. Sól mamy w
kancelarii i pieprz także. Potrzebna była jeszcze tylko kura. Więc poszedłem
za stację, do Isatarczy. Właściwie jest to taka sobie wioska, a nie żadne
miasto, chociaż zaraz na pierwszej ulicy jest tam taki napis: Isatarcsa város.
|