Data: 2017-04-10 22:23:34
Temat: Re: Różne żołądki - Europa dwóch prędkości
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-04-10 o 20:22, Jarosław Sokołowski pisze:
> Animka pisze:
>
>>>>> W polskiej marmoladzie przez całe lata dominującym składnikiem
>>>>> był burak czerwony i jakoś nikt nie protestował. Tylko jak
>>>>> gdzieś na papierze jest napisane, to zaraz larum i do kos...
>>>> Gdzie widziałeś marmoladę z buraków. Gdzie kupowałeś?
>>> Aha, marmolada w blokach, którą można było kupic w latach 60tych
>>> i 70tych miała też buraki w składzie. Na skrzyni była etykieta ;-)
>>
>> A to ciekawe :-) Lubiłam taką marmoladę i ją jadałam. Myślałam,
>> że ona jest z jabłek.
>
> Tran z wieloryba, a salami z osła.
Prawda czy fałsz?
Kiedyś mamusia karmiła mnie łyżką tranu. Taki trend wtedy był. Nawet nie
protestowałam, ale z czego był ten tran faktycznie to do dzisiaj nie wiem.
--
animka
|