Data: 2002-10-15 09:38:09
Temat: Re: Ryż -zoty jak ?
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mariusz P" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aogld7$3s$1@news.tpi.pl...
> Mam prosbe moze mi ktos napisac jak robi sie taki ładny zolty ryz co sie
> dodaje? i dlaczego moj jest kleisty a nie sypki :))) bede gotowal ryz w
> torebkach bo inny to juz za wysoka szkola jazdy
:)) mariusz
zabarwiasz ryz kurkuma lub szafranem (szafran jest drozszy), mozesz dodac
barwnik do wody
a jak chcesz miec sypki ryz- bezstresowo- to kup taki, ktory nazywa sie
parboiled- mozna dostac prawie w kazdym sklepie- nigdy sie nie skleja- wrecz
przeciwnie, ziarenka az sie odpychaja same ;-), nie da sie go zepsuc w
zaden sposob, nawet bez torebki
Jola L-L
|