Data: 2006-11-28 21:18:14
Temat: Re: Rzodkiew do sushi.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Als" <1...@1...pl> wrote in message
news:1rooi5kkf7vzl$.ifu0x1jseyrn.dlg@40tude.net...
> Witam smakoszy,
>
> takie pytanko mnie od kilku miesięcy gnębi - czy można u nas gdzieś kupić
> taką rzodkiew, jak podaje się do sushi (najlepiej surową, gotową -
> marynowaną - w ostateczności, bo to pewno ze słoika by było)? A w
> przypadku
> gdyby się dało kupić surową, czy ktoś ma może przepis, jak to doprowadzić
> do postaci jadalnej? Robiłem eksperymenty z białą rzepą marynowaną, ale to
> nie to...
>
> --
> Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
>
> Wykład o podróżach w czasie odbędzie się w zeszły wtorek.
Czarną rzodkiew Murzynkę zwaną także rzepą, choć rzepa nie jest tak ostra.
Bywa w sklepach. I mam w piwnicy - wystarczy nasiać wiosną jeden rządek na
grządce...
|