Data: 2002-04-29 16:08:35
Temat: Re: Ser bialy domowy
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "syso" <s...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aairlk$i01$1@news.tpi.pl...
> Czy robicie i jak twarog domowy? Ostatnio zdarzylo mi sie zrobic, ale tak
na
> "nosa" i nie wiem, moze jest jakis inny sposob . Podgrzalam lekko kwasne
> mleko , nie gotujac i potem odcedzilam. Wyszedl pyszny lekko kwasny serek.
A
> raz zdarzylo mi sie zdobic taki serek, ale zupelnie slodki, chyba jak
ricota
> (?), ale to byl przypadek, zagotowalam zwykle mleko, ktore sie w trakcie
> gotowania zwarzylo, a po odcedzeniu mialam wlasnie ten slodki serek.
> --
> Pozdrawiam
> Sylwia
Moja mama na Mazurach w wakcje stawia mleko od baby w kance w zimnej wodzie
az na gorze zbierze sie smietana i z tejze smietany robi wlasnie serek. cos
tamna gazie...ale dokaldnie nie wiem, jak...
K
|