Data: 2004-03-07 19:33:48
Temat: Re: Sernik nie sernik...
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 7 mars 2004 ŕ 20:22:29, Vicky S. a écrit :
> Witajcie!
> Ostatnio chodzi za mną taki sernik nie sernik ;-) A konkretnie: spód
> biszkopty, na to masa zrobiona z jogurtu naturalnego z puree owocowym
> (warstewka pośrodku), galaretka.
> I tutaj nie wiem jak zrobić tą masę jogurtową. Chciałabym użyć jogurtu
> naturalnego, dodać cukru waniliowego... Ale czym usztywnić odpowiednio
> jogurt? A warstwa puree owocowego? Czy będzie się sama trzymała czy
> potrzebuje pomocy?
Zelatyna, agar-agar, itp.
> I w sumie najważniejsze pytanie: Jaka firma robi jogurt naturalny z cukrem?
> Bo ostatnio na półkach ciągle trafiam na "bez cukru", a te wszystkie są
> kwaśne... A może uda się zrobić tą masę na jogurcie bez cukru? Tylko jak go
> odpowiednio "przyprawić"?
A wiesz jak firmy robia jogurt z cukrem ? :-)
Ewcia
--
Niesz !
|