Data: 2004-03-07 19:22:29
Temat: Sernik nie sernik...
Od: "Vicky S." <v...@p...tylko.onet.bez.pl.tego>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie!
Ostatnio chodzi za mną taki sernik nie sernik ;-) A konkretnie: spód
biszkopty, na to masa zrobiona z jogurtu naturalnego z puree owocowym
(warstewka pośrodku), galaretka.
I tutaj nie wiem jak zrobić tą masę jogurtową. Chciałabym użyć jogurtu
naturalnego, dodać cukru waniliowego... Ale czym usztywnić odpowiednio
jogurt? A warstwa puree owocowego? Czy będzie się sama trzymała czy
potrzebuje pomocy?
I w sumie najważniejsze pytanie: Jaka firma robi jogurt naturalny z cukrem?
Bo ostatnio na półkach ciągle trafiam na "bez cukru", a te wszystkie są
kwaśne... A może uda się zrobić tą masę na jogurcie bez cukru? Tylko jak go
odpowiednio "przyprawić"?
Będę wdzięczna za pomoc :-) Lub ewentualne smakowite przepisy na takie coś
:-))
Pozdrawiam, Vicky S.
|