Data: 2006-05-29 04:28:01
Temat: Re: Smaczne i błyskawiczne, ale tanie ;-)
Od: "Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Użytkownik Waldemar <w...@i...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:4...@u...de...
(...)
> ale nie extra vergine, bo ona jest właściwie tylko do
> używania na zimno
(...)
Nie rozumiem, skąd na tej liście takie dziwne przekonanie?
Chodzi Wam o źle pojętą oszczędność?
Nie wyobrażam sobie sosu do past przygotowanego na czym
innym niż na oliwie z pierwszego tłoczenia na zimno.
Tak samo - pizze, focaccia i inne tego typu - do ciasta dodaje się
wyłącznie extra vergine, nie mówiąc już o "wierzchu".
Ja nie namawiam do bezkrytycznego stosowania wszędzie gdzie się da,
ale w niektórych sytuacja extra vergine jest konieczna.
Zdrówka - Wojtek H.
|