Data: 2003-11-06 08:32:05
Temat: Re: Smalec
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Ladorucka napisal(a):
>> >> Ja dodaje tez boczek surowy - tyle co sloniny.
>> >
>> >a ja wedzony albo ogonowke (ale w mniejszej ilosci)
>>
>> Wedzony? Przeciez z niego tluszcz juz sie nie wytopi....
>
>Wytopi, wytopi... Moze to zalezy od boczku, ale u mnie po smazeniu boczku
>wedzonego zawsze zostaje sporo smalcu na patelni.
Jakis czas temu byla dyskusja na temat boczku wedzonego, ktora
zainicjowalem moimi watpliwosciami. Wniosek jest taki: prawdziwy
boczek wedzony sie nie topi. Topi sie boczek pseudowedzony z sm.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|