Data: 2003-01-19 12:19:27
Temat: Re: Soda a proszek do pieczenia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 19 Jan 2003 11:51:39 +0100, "I.P." <i...@g...de> wrote:
>
>> z soda ciasta nieswieze sa jak swieze, bo nie schna przesadnie
>> od razu a raczej wilgotnieja...w ogole nie wiem dlaczego...poza
>> tym po proszku mojej Mamie sie zawsze odbijalo a po sodzie
>> (znaczy ciasta z) wrecz odworotnie
>>
>> jest tu jakis fachman od tego?
>>
>> Trys, pierzasty aniol
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Cos w tym jest, bo moj maz tez nie moze jesc ciast na proszku, a wiec mam z
>tym troche klopotu, musze z wielu przepisow rezygnowac.Chetnie zastapie
>proszek na sode, ale czy proporcje sa 1:1, bede wdzieczna za odpowiedz
>Ilona
>
nie mam pojecia naukowego. ja bym na jakims malym
przeeksperymentowala 1:1...a jeszcze roznica jest taka, ze jak
dodasz proszek do suchych i potem plyn to to sobie powoli dziala,
z soda zaczyna dzialac od razu i pewnie jakbys zostawila to
ciasto surowe z jakichs przyczyn na jakis czas to ta soba zdaje
sie przestaje dzialac...
Trys, pierzasty aniol nie-naukowy
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|