Data: 2001-05-31 05:37:52
Temat: Re: Sos do gołąbków
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Jola L-L <j...@i...pl> wrote:
> Użytkownik brimpke <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisa":9f30te$eii$...@s...icm.edu.pl...
> >
> > Golabki to koniecznie z ryzem, samo miesko to kapusta faszerowana
> > Pozdrawiam
> > golabkolubna Daga
>
> Niekoniecznie.
> Golabki z ryzem pamietam z czasow studenckich w barze....
Tez pamietam, raz s wstolowc studenkiej we Wroclawiu -- golabk z samym
ryzem i to niedogotowanym.
> obiecalam swoim
> golabkom ze nigdy ryzu nie zobacza:))),
Jednak golabki z samym miesem, to juz rzeczywiscie raczej kapusta
faszerowana, jakies "kohlrolade", a nie nasze golabki.
Farsz do golabkow moze byc z nadto z kasza, ziemniakami, z dodatkiem
rodzynek, jajek, cebuli etc.
> tak jak kotlety mielone nie zobacza
> bulki...
A to dlaczego? Bulka nadaje kotletom odpowiedni konsystencje.
Wladyslaw
|