Data: 2006-05-24 09:29:46
Temat: Re: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Pucia" <magda.list> wrote in message
news:44740c73$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" napisał w wiadomości
> news:e4voic$ilt$1@inews.gazeta.pl...
>> A w ogóle to mam problem z nazewnictwem, bo z mięsa mielonego smażone to
> są
>> kotlety, duszone pulpety, a pieczone co? :))
>
> Klops. Pieczony jest klops, ale to jest taka większa porcja mięsa w
> foremce
> jak do ciasta :)
> Na temat nazewnictwa potraw z mięsa mielonego prowadzę ciągłe dyskusje z
> moim mężem, bo on twierdzi, że wszystko to są pulpety, tylko niektóre są
> smażone, a niektóre duszone w sosie ;)
>
> Pozdrawiam
> --
> Magda-
Zrób mu klopsiki - kulki z mięsa mielonego w sosie.
Chociaż polecałbym pieczeń rzymską z płatami boczku, słoniny, jajkami na
twardo - do jedzenia na gorąco (w sosie lub bez), jak i na zimno. Też
upieczona w keksówce - krojona w plastry...
|