Data: 2015-08-20 06:39:51
Temat: Re: Stary Dom.
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-08-19 o 20:58, Jarosław Sokołowski pisze:
> Tako też w menu warszawskiej restauracji napiszą "Połówka zagrodowego
> kurczaka z bukietem zielonych sałat 29,- zł", a goście z południa
> przyjadą, zjedzą, podziękują i będą się zarzekać, że jedli "kurczę"
> -- nic inego to być nie mogło, bo wiedzą najlepiej, a kto twierdzi
> inaczej to się nie zna. No ale każdy klient dobry, byle się nie
> awanturował. A jeśli już musi, to niech się awanturuje po wyjściu
> z lokalu, w miejscach gdzie jest z tego dobrze znany.
Zero tutaj zrozumienia dla zachłyśnięcia się nuworysza.
No i wiadomo przecież, że wszystkie inne miejsca, gdzie jadają
pozostali, są odrażające, brudne i złe.
--
B.
Siedliśmy w rogu sali, przed lustrami, cudem chyba znalazłszy wolny
stolik, przy odpuście bowiem wszystkie lokale są przepełnione. Antek
postudiował kartę, oświadczył:
- Najlepiej pół wyborowej, trzy schabowe, trzy piwka.
Mery zaprotestowała.
- O nie, ja chcę rumsztyczka,
Bąknąłem coś o tatarze.
|