Data: 2006-03-16 06:09:27
Temat: Re: Stek
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv8fc6$9do$1@polsl.pl...
> Stek robi sie inaczej i z poledwicy nie robi sie stekow...
> Poledwica to zbyt szlachetne mieso zeby steki z niego robic
> Steki robi sie z antrykotu, rosbefu tudziez innych ale na pewno nie z
> poedwicy (ze schabu zreszta tez nie)
> Inna "technologia"
> Co sie robi z poledwicy masz napisane powyzej...
> Czytaj prosze...
Czytam.
1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
"Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
"Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
frykando)..."
Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
Pzdr
Paweł
|