Data: 2011-12-28 21:25:17
Temat: Re: Świąteczne kuchenne wzloty i upadki
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-28 21:16, Nixe pisze:
> W dniu 2011-12-28 21:12, XL pisze:
>
>> A spróbuj następnym razem zamarynować schab choć 24h (do 2 dób) przed
>> duszeniem , wyjdzie wręcz poezja. Zero pracy - po prostu wkładasz
>> schab do
>> worka foliowego, wlewasz marynatę, zawiązujesz worek i do lodówki, co
>> parę
>> godzin trochę przewracać, poruszać zawartość worka,bez jego otwierania
>> oczywiście.
>
> O, niezły patent z tym workiem.
> A jaką marynatę robisz do schabu?
Ja robię marynatę na wyczucie. Tym razem marynowałam w occie
balsamicznym + oliwa + przyprawy (pieprz, czosnek, trochę majeranku).
Ewa
|