Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Świąteczne kuchenne wzloty i upadki
Date: Wed, 28 Dec 2011 22:38:11 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 35
Message-ID: <jdg28b$ujc$5@node2.news.atman.pl>
References: <jdfpod$naq$1@news.icm.edu.pl> <jdg03m$ujc$1@node2.news.atman.pl>
<jdg1nd$8lm$1@news.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: host-188-122-10-237.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1325108299 31340 188.122.10.237 (28 Dec 2011 21:38:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Dec 2011 21:38:19 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <jdg1nd$8lm$1@news.icm.edu.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340630
Ukryj nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2011-12-28 22:01, Paulinka pisze:
>> medea pisze:
>>> U mnie tym razem wyjątkowo udanym eksperymentem okazał się łosoś ze
>>> szpinakiem pieczony w cieście francuskim (przepis z "Ugotowanych",
>>> tylko zamiast fety do szpinaku dodałam trochę serka mascarpone).
>>
>> Brzmi smakowicie, może zrobię na Sylwestra.
>
> Naprawdę polecam, tym bardziej że roboty przy tym nie ma prawie żadnej.
To tym bardziej zapisuję sobie do menu sylwestrowego.
>> potraw było zdecydowanie za dużo i za mało czasu na ich przygotowanie.
>
> To jest niestety zwykle kluczowy problem, u mnie też. Wszystko chcę
> przygotować na ostatnią chwilę (oczywiście oprócz tych rzeczy, które
> mrożę, jak kapusta, uszka), żeby było jak najświeższe, więc nie wychodzi
> mi idealnie.
Ja jestem mocno chaotyczna w kuchni. Jeśli robię, coś co znam ,to samo
wychodzi, ale jak robię kilka rzeczy na raz i pojawia się coś nowego i
muszę działać z przepisem w ręku, zawsze coś spartolę.
> O! Jeszcze uszka wyszły mi świetne tym razem. Nie za pikantne, w sam raz.
No to ja się pochwalę, że dostałam zaproszenie na uszka, karpia i resztę
Wigilijnych potraw, tyle że tym razem w moim wykonaniu...
Mama oświadczyła wszem i wobec, ze czuje się w przyszłe święta
zaproszona do naszego nowego domu na Święta.
Już się stresuję ;-)
--
Paulinka
|