Data: 2020-07-29 14:55:11
Temat: Re: Swieze czy suche?
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2020-07-29 o 09:38, FEniks pisze:
>
> Inna sprawa to smak - chyba świeże są bardziej wyczuwalne w produkcie
> końcowymi, ten charakterystyczny drożdżowy posmak.
>
Ja nie wyczuwam żadnego charakterystycznego posmaku. Ale ja z dodatkiem
drożdży piekę wyłącznie chleby razowe. :) Bo do ciasta (takiego z
jabłkami) to dają proszek do pieczenia. I to są wszystkie moje wypieki. :D
A teraz już sobie przypomniałem, dlaczego wolę dodawać drożdże
świeże/mrożone: ufam, że dokładniej rozprowadzą się w masie, kiedy się
je wlewa.
--
- Akarm
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|