Data: 2016-03-19 18:39:32
Temat: Re: Syrop glukozowo-fruktozowy
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
masti pisze:
>>> Przynajmniej jedna została podana: da się na tym zarobić pieniądze.
>>
>> To jest wada: pieniądze transferowane są od ludzi do koncernu
>> Przez wieki a nawet tysiąclecia każdy rolnik część swojego plonu
>> mógł przeznaczyć na wysiew i to było piękne. Ziarna GMO mają
>> blokadę, że nie można ich użyć i trzeba kupować od koncernu.
>> To że Monsanto zarabia wykorzystując rolników to jest wielka
>> wada a nie zaleta!!!
>
> zafiksowałeś się na Monsanto. A produktów GMO jest cała masa.
> Uzywanych od dziesięcioleci.
> Pomijając, że to tylko przyspieszenie procesu, który człowiek
> wykorzystywał od tysiącleci. nie zjadłbyś tego co jedli nasi
> przodkowie.
"Blokada GMO" wmontowana w odmiany bezpestkowe owoców i warzyw
też jest znana od wielu lat. I tak samo chłop musiał kupować od
producentów *nasiona* roślin, z których wyrastają rośliny dające
owoce pozbawione *nasion*. Sztuczka dobrze opanowana przez hodowców,
choć pewnie nierozumiała dla tych, których wewnętrzne życie koncernów
interesuje bardziej niż natura tego, co jedzą.
--
Jarek
|