Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.inse
rt.intranet!not-for-mail
From: "Ewa Dacko" <e...@i...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szpinak [P]
Date: Fri, 7 Mar 2003 11:11:27 +0100
Organization: InsERT
Lines: 37
Distribution: world
Message-ID: <b49r93$16t$1@mail.insert.com.pl>
References: <3...@w...net.pl>
NNTP-Posting-Host: intra.insert.dmz
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mail.insert.com.pl 1047031907 1245 192.168.0.245 (7 Mar 2003 10:11:47 GMT)
X-Complaints-To: n...@i...com.pl
NNTP-Posting-Date: 7 Mar 2003 10:11:47 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148244
Ukryj nagłówki
walkie! wrote:
> Mam szpinak nie hortexu, grubo pokrojony - to znaczy nie mam kupy
> konia zamrozonej tylko takie 2-3 cm kawalki pocietych lisci. Jest
> bardzo smaczny i chce cos z Nim zrobic. Mysle moze o omlecie choc nie
> wiem czy to bedzie dobre, moze o makaronie z sosem szpinakowo-
> smietanowym albo sama nie wiem juz co. Ma ktos jakis ciekawy pomysl?
Może penne z sosem szpinakowym? Przepis pochodzi z
http://bloga-kuchnia.blog.pl/archiwum/index.php?nid=
1628850
<cytuję>
potrzebujemy:
opakowanie malych penne;
opakowanie mrozonego szpinaku;
pomidory w puszce bez skorki;
opakowanie serka tartare czosnkowego;
sol, pieprz, oliwa z oliwek i cebulka oraz czosnek o ile sie jest
maniakiem czosnku jak ja :)
wykonanie:
pokrojona cebulke zezlocic na oliwie, do tego dodac szpinak pomidory
i tartare, wymieszac i popyrkac na srednim ogniu a nastepnie dosmaczyc
(dosmaczenie u mnie polegalo rowniez na dodaniu wiekszej ilosci czosnku),
nastepnie wymieszac w misce z ugotowanym makaronem i podawac :)))
<koniec cytatu>
Pyszne.
Pozdrawiam,
Evva
|