Data: 2005-12-13 12:45:04
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dnk7b6$5fb$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Bonduelle lisciasty (w kartoniku),
> Hortex w ,,brykietach'' - wygodny w uzyciu, gdy np. cos nadziewasz
> szpinakiem.
Hm, np. co? Proszę o wytłumaczenie osobie jadającej bardzo rzadko szpinak -
czyt. raz na kilka lat (uraz z dzieciństwa). Niedawno zrobiłam kluski ze
szpinakiem, serem brie i prażonym sezamem - wyszło nawet całkiem jadalnie.
Może więc się do niego przekonam:)
Co do tych brykietów, to sądziłam, ze szpinak przed użyciem i tak trzeba
przesmażyć, wymieszać z czymś i dopiero ew. użyć. Taki surowy nie jest w
potrawach zbyt mdły?
Pozdrawiam,
Akulka
|