Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia (Sztucznie) Inteligentne Knedle Re: (Sztucznie) Inteligentne Knedle

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: (Sztucznie) Inteligentne Knedle

« poprzedni post następny post »
Data: 2023-01-17 19:11:12
Temat: Re: (Sztucznie) Inteligentne Knedle
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Pan J.F napisał:

>>>> Wszyscy teraz na grupach zamiast gadać ze sobą, gadają ze Sztuczną
>>>> Inteligencją. Zatem i ja poleciłem tej gadajce GPT, by mi dała przepis
>>>> na knedle ze śliwkami. Zaczęła od wyliczenia składników, co wyglądało
>>>> dobrze, myślałem, że po prostu dalej zacytuje coś z licznych stron
>>>> dla internetowych kucharzy. A ona skubana wymyśliła coś własnego:
>>>>
>>>> Przygotowanie:
>>>>
>>>> 1. Ziemniaki ugotować, obrać i przepuścić przez praskę.
>>>> 2. Dodać mąkę, jajko, cukier i sól, dokładnie wyrobić.
>>>> 3. Z masy uformować kulki.
>>>> 4. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki.
>>>> 5. Knedle ugotować w osolonej wodzie.
>>>> 6. W rondlu rozgrzać masło, dodać śliwki, cukier i mąkę ziemniaczaną,
>>>> dusić na małym ogniu.
>>>> 7. Gotowe knedle pokroić na połówki i napełnić farszem ze śliwek.
>>>> 8. Podawać na ciepło z cukrem pudrem lub miodem.
>>>>
>>>> Mam nadzieję, że przepis przypadnie Ci do gustu i że knedle ze
>>>> śliwkami wyjdą Ci pyszne!
>>>>
>>>> Tego krojenia na pół ugotowanych knedli i wtykania w nie farszu ze śliwek
>>>> i mąki ziemniaczanej bym chyba sam nie wymyślił.
>>>
>>> Musiałeś coś źle zapodać na wejściu. (SISO)
>>
>> Nic źle nie zapodał. Sama fraza "knedle ze śliwkami" powinna być
>> wystarczająca bo definiuje konkretne ramy przepisu. Najwyraźniej algoryt
>> nie wie jak się te knedle ze śliwkami robi i zakombinował. W sumie
>> interesujące jak.
>
> To napelnianie połówek farszem brzmi interesująco ... bo jak?
>
> Wgłebienia nie ma ... chyba, ze samo sie zrobi po przekrojeniu? :-)

-- Jak zrobić dziurkę w połówce knedla?

-- Aby zrobić dziurkę w połówce knedla, można użyć łyżki lub specjalnego
narzędzia do formowania knedli. Należy delikatnie wcisnąć łyżkę lub
narzędzie w połówkę knedla, tworząc dziurkę o odpowiedniej wielkości.
Ważne jest, aby robić to delikatnie, aby nie rozciągać zbyt mocno
ciasta knedlowego.

--
Jarek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.01 FEniks
18.01 Zenek Kapelinder
18.01 Jarosław Sokołowski
18.01 FEniks
18.01 XL
19.01 Jarosław Sokołowski
19.01 XL
05.04 dwa cepeliny
05.04 Jarosław Sokołowski
03.05 XL wiosenna
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?