Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szybkowar Re: Szybkowar

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Szybkowar

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!goblin1!g
oblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-
01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.3 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:F0zOV+5Rn2NveY2EVaikeXntr7I=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5c043bd5$0$482$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Szybkowar
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <5bf6b571$0$475$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5bf7fccd$0$482$65785112@news.neostrada.pl>
<xX9LD.533785$2D.495131@fx12.ams1>
<5bfd5f02$0$509$65785112@news.neostrada.pl>
<5bfd833f$0$486$65785112@news.neostrada.pl>
<5bfe5899$0$487$65785112@news.neostrada.pl>
<5bfe8c40$0$500$65785112@news.neostrada.pl>
<5c003768$0$517$65785112@news.neostrada.pl>
<5c01b652$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
<5c01b7e3$0$493$65785112@news.neostrada.pl>
<5c02de57$0$497$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 02 Dec 2018 20:08:54 GMT
Lines: 83
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.103.67
X-Trace: 1543781334 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 482 37.47.103.67:3918
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381660
Ukryj nagłówki

Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:5c01b7e3$0$493$65785112@news.neostrada.pl...
>> XL <i...@g...pl> wrote:
>>> Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>>>>
>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:5bfe8c40$0$500$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>>> ... nie mam żadnego powodu aby kupić.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Profilaktyka raka jelita grubego. Ta wymaga fasoli, groszku, grohu,
>>>>>>>> kalerepy, kapusty, brokuła, kalafiora.
>>>>>>>> A połowa z tego wymaga szybkowaru.
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Wręcz przeciwnie - profilaktyka wymaga surowizny: kalarepa, kapusta,
>>>>>>> brokuł, kalafior, groszek...
>>>>>>
>>>>>> Bzdury piszesz.
>>>>>
>>>>> Nie.
>>>>> Vide - błonnik i antyoksydanty. I inne takie, ktorym gotowanie niezbyt
>>>>> sprzyja.
>>>>>
>>>>>> I niby dlaczego pozbawiasz ludzi grohu, fasoli i kalafiora?
>>>>>
>>>>> Kalafior wymieniłam, a groch i fasola na surowo to zły pomysł.
>>>>
>>>> No właśnie, więc dlaczego ludzi pozbawić pragniesz dietą opartą na
>>>> surowiźnie
>>>> dobroczynnej fasoli i grohu?
>>>>
>>>> A co do tracenia witamin itp w wyniku gotowania, to czasem należy się z
>>>> tym
>>>> pogodzić,
>>>> by pszyswajalne były inne substancje, te właśnie niepszysfajalne na
>>>> surowo.
>>>> Tym ludzie wypszedzili małpy, że opanowali ogień, gotowanie
>>>> i powinni czerpać z tego kożyści.
>>>>
>>>
>>> Gotowanie ma na celu uzdatnienie skrobi z masowej produkcji zbóż.
>>> Spożycie
>>> skrobi wzrosło nadmiernie. Trywializując - małpy nie uprawiają zbóż i
>>> dlatego nie obżerają się skrobią - przez to są wolne od chorob
>>> cywilizacyjnych.
>>>
>>
>> Aha, a co do surowej fasoli i grochu, to zawierają one szkodliwą
>> substancję
>> lektynę, a także fazynę, białko powodujące sklejanie się erytrocytów.
>> Dlatego wyłączyłam te nasiona z surowizn polecanych w diecie antyrakowej.
>
> Zapominasz, zboża można jeść na surowo - np będąc dzieckiem podjadałam
> ziarna żyta i pszenicy, prosto z kłosa.

To kup sobie parę kilo owsa czy pszenicy na miesiąc i jedz w naturalnej
postaci - po co chleb.

> Płatki owsiane masz w sklepie w formie na pszetwożonej termicznie i do
> zjedzenia wystarczy je zalać surowym, zimnym jogurtem, a nawet wodą , byle
> zdatną do picia.
> Więc nieprawdą jest, że umiejętność gotowania wywodzi się z uprawy zboża.
> Umiejętność obrubki termicznej pierwotnie wywodzi się ze zjadania mięsa
> upieczonego naturalnie w wyniku np pożaru lasu po buży lub po wybuhu
> wulkanu.
> Potem człowiek opanował ogień, jego rozpalanie, i na pewno zaczynał od
> pieczenia, nie od gotowania.
>
> Co zaś się tyczy zmian substancji w wyniku gotowania na substancje łatwo
> pszyswajalne, to mamy tego bardzo wiele.
> Najbardziej znane są pewnie pomidory, ale to obecnie.
> Dawniej pewnie ludzie by wymienili żelatynę uwalniającą się kości itp.
>

Nawet mi się nie chce odpowiadać na te bzdety.

--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.12 Stokrotka
03.12 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?