Data: 2014-02-08 17:46:33
Temat: Re: Tastes like chicken... - czym doprawić rzeczy "na parze"? :(
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 08 Feb 2014 17:13:13 +0100, Yarael Poof napisał(a):
> W dniu 2014-02-08 16:22, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 08 Feb 2014 15:04:21 +0100, Yarael Poof napisał(a):
>>
>>> A tu mówimy o
>>> mięsię mniej lub bardzie gotowanym i to bez soli zasadniczo. Dlatego
>>> myślałem, żeby go to najpierw w czymś parę dni potrzymać i potem dopiero
>>> gotować (w nastrzyk nie będę się bawił, co najwyżej ponakłuwam.
>>
>> Nie musisz nawet nakłuwać - wystarczy grubo zemleć i dodać łyżeczkę
>> żelatyny, przyprawy, nieco soli peklowej (ale jednak), napełnić szynkowar
>> (stosując woreczki), przetrzymać w lodówce około godziny i gotować.
>>
> OK, ale wracamy do głównego pytania. JAKIE przyprawy? :)
> Co byś zaproponowała do kurczaka/indyka. Zasadniczo do mięsa bez smaku
> niby pasuje wszystko, ale powiedzmy, co polecacie? :)
Zawsze i wszędzie - czosnek, pieprz. Wystarczy. Co z dużo, to niezdrowo, bo
tu jeszcze warzywa smak nadają.
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
|