Data: 2016-08-23 01:12:58
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-08-23 o 00:52, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 23 Aug 2016 00:45:53 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 22 Aug 2016 11:49:09 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>
>>>> Kup gotową metkę w supermarkecie,(...)
>>>> I delektuj się.
>>> Oksymoron.
>>> Jak ktoś nigdy nie zrobił sam z dobrego mięsa, to się na pewno nabierze.
>>>
>>> Pomijam już aspekt zawartości mięsa w mięsie oraz ilości konserwantów...
>> Niektóre metki tatarskie dają się zjeść, jak człowiek nie ma czasu na
>> samodzielne zrobienie tatara. Ale to wymaga długiego i uważnego czytania
>> bardzo, ale to bardzo małych literek.
> Ja się nawet bardziej obawiam tego, o czym nigdzie nie napisane, a się
> jednak zdarza, niestety - jak choćby powszechne "przedatowywanie" opakowań
> w hipermarketach lub zafałszowania mięsa A mięsem B...
>
>> W żywy kawał mięcha zawsze mniej
>> chemii da się wsadzić - a najlepszy tatar to jest wtedy kiedy się wie po
>> której łące mięsko chodziło.
> To rzecz oczywista, ale nie wiem, ja bym ze swojej krówki chyba nie
> zjadła...
Ja bym taką krówke po mordce całowała i gadala do niej :-)
--
animka
|