Data: 2016-09-06 15:50:03
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2016 o 14:58 Trybun <C...@j...ru> pisze:
> W dniu 2016-08-21 o 22:44, Animka pisze:
>> W dniu 2016-08-21 o 11:09, Trybun pisze:
>>> W dniu 2016-07-21 o 11:23, s...@g...com pisze:
>>>> Próbował ktoś? Ma to sens?
>>>
>>>
>>> Próbowałem chyba ze wszystkiego, i jak dla mnie to żaden nie ma sensu.
>>> Raczej śmierć głodowa niż zażerane się ze smakiem surowym mięsem z
>>> czegokolwiek ono by nie było.
>>>
>> Moja siostra ciągle robi kotlety (trochę je tłucze tłuczkiem) z tuszek
>> kurczaka. Ja już na to nie mogę patrzeć. Wolę mielonego z innego mięsa
>> lub tradycyjnego schabowego. Nawet do chleba na kolację lubię.
>>
>
> Jasne, dzisiejszy kurczak w Polsce to przeważnie KURCZAK tylko z nazwy.
> Pomyśleć że zupełnie nie tak dawno smakosze gotowali rosół z kurczaka.
Oj tam...
O ile się orientuję, rosół z kurczaka został szerzej rozpropagowany w
okresie późnego (tu wątpliwość, na ile późnego) socjalizmu. Klasycznie
rosół gotowany był z kury, nie kurczaka!
Oczywiście to tylko jeden z rodziny rosołów.
--
Trefniś
|