Data: 2011-10-25 13:12:42
Temat: Re: Tempura.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 25 Oct 2011 13:37:35 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2011-10-25 13:26, Ikselka pisze:
>> Japońska panierka do ryb.
>> Ktoś stosuje? Warto?
>>
>
> Tempura, o ile jest dobrze zrobiona, (czyli nie przetłuszczona), to jest
> fantastyczna nie tylko do ryb, ale też do warzyw na przykład. Nie wiem
> jednak, czy da się ją dobrze zrobić w warunkach domowych. Ktoś tu kiedyś
> podawał (chyba Aicha) jako metodę zastępczą panierowanie w ubitym białku
> bodajże, ale osobiście nigdy nie próbowałam.
>
> Ewa
Pytałam, ponieważ w Allegro ktoś ją sprzedaje i mam ochote kupić. Człowiek
raczej godny zaufania, już u niego kupowałam przyprawy i dodatki.
Nawiasem mówiąc - ma też dosyc tanio orzeszki piniowe, własnie się
połakomiłam :-)
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
|