Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.n
etcom.net.uk!netcom.net.uk!cpk-news-hub1.bbnplanet.com!lsanca1-snf1!news.gtei.n
et!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: BassettStudio
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Thanksgiving z polskimi potrawami
References: <3...@s...com>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 30
Date: Wed, 31 Oct 2001 10:03:42 -0800
NNTP-Posting-Host: 4.33.132.12
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 1004551425 4.33.132.12 (Wed, 31 Oct 2001 10:03:45 PST)
NNTP-Posting-Date: Wed, 31 Oct 2001 10:03:45 PST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:77914
Ukryj nagłówki
Ewa Anna Pawlik-Bowman wrote:
>
> Kochani,
> Prosba do Polonii amerykanskiej. Chce zrobic obiad dla mieszanego
> towarzystwa polsko
> amerykanskiego. Co oprocz indyka i innych drobiowych stworzen mozna
> podac: z mies ?
> Jesli pieczona szynke to jaka ? Jak to sie tu w USA nazywa ? Za duzo
> roznych odmian miesa jak dla mnie. Mam pomysl na zrazy wolowe zawijane
> ale ten sam problem: z jakiego miesa ?
> Czy w sosie grzybowym zjedza czy tez moze inaczej ?
> Czy barszcz czerwony z fasolka jas mozna podac ?
> Nie jestem dobra kucharka. Moj maz lubi moje polskie zupy, sznycle,
> shabowe i bigos. Wiecej sie nie wysilam.
> Prosze o pomoc.
> Pozdrawiam
> Ewa Bowman
Ja na mieszany polsko-amerykanski thanksgiving robie indyka z
nadzieniem, sos, zurawiny, yamy, ziemniaki puree, pierogi pieczone z
grzybami, bigos i 3 paje.
Jesli chodzi o szynke, to zalezy gdzie kupujesz. W USA kup Farmer John
albo inna tania szynke z koscia. Nie powinna wiecej kosztowac niz $2 za
funt. Namocz przez noc w wodzie, zeby nie byla sakramencko slona, a
potem upiecz wedle przepisu.
Magdalena Bassett
|