Data: 2001-10-31 18:03:42
Temat: Re: Thanksgiving z polskimi potrawami
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa Anna Pawlik-Bowman wrote:
>
> Kochani,
> Prosba do Polonii amerykanskiej. Chce zrobic obiad dla mieszanego
> towarzystwa polsko
> amerykanskiego. Co oprocz indyka i innych drobiowych stworzen mozna
> podac: z mies ?
> Jesli pieczona szynke to jaka ? Jak to sie tu w USA nazywa ? Za duzo
> roznych odmian miesa jak dla mnie. Mam pomysl na zrazy wolowe zawijane
> ale ten sam problem: z jakiego miesa ?
> Czy w sosie grzybowym zjedza czy tez moze inaczej ?
> Czy barszcz czerwony z fasolka jas mozna podac ?
> Nie jestem dobra kucharka. Moj maz lubi moje polskie zupy, sznycle,
> shabowe i bigos. Wiecej sie nie wysilam.
> Prosze o pomoc.
> Pozdrawiam
> Ewa Bowman
Ja na mieszany polsko-amerykanski thanksgiving robie indyka z
nadzieniem, sos, zurawiny, yamy, ziemniaki puree, pierogi pieczone z
grzybami, bigos i 3 paje.
Jesli chodzi o szynke, to zalezy gdzie kupujesz. W USA kup Farmer John
albo inna tania szynke z koscia. Nie powinna wiecej kosztowac niz $2 za
funt. Namocz przez noc w wodzie, zeby nie byla sakramencko slona, a
potem upiecz wedle przepisu.
Magdalena Bassett
|