Data: 2001-06-06 06:52:01
Temat: Re: Topfen strudel mit vanila sauce
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:
Duze dzieki za przetlumaczenie tego przepisu :)
> 1 Paczka ciasta na sztrucle (to chyba francuskie po polsku?)
Chyba niekoniecznie... ale tu juz jest droga na skroty, skoro uzywa sie
gotowego polproduktu. Nie wiem, czy u nas mozna kupic cos takiego...
> 2.) ciasto ułożyć na suchej szmacie ;-) posmarować jedną stronę masłem,
> na to drugą płytkę.
Proponuje zamiast szmaty uzywac sciereczki, serwetki ;-)
Co to znaczy: na to druga plytke?
> 4.) piec 45-50 min. Ciasto powinno być zrumienione i kruche. Posypać
> cukrem pudrem i wcinać.
>
> można drania uświetnić dodając jagody (truskawki, poziomki etc) albo
> inne owoce do twarożku.
Ta strucla miala byc "...mit vanila sauce" :)
Ale rozumiem, ze w przepisie nie ma o tym mowy.
Pozdrawiam
Lilla
|