Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!news.glorb.com!news-out.readnews.com!transi
t4.readnews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.p
l!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl
.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Tort bezowy.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <7...@4...net>
<1cvpzfgyt4jj8$.q6jbjnq5yr3i$.dlg@40tude.net>
<hg571ohj13la$.rx7ffr4z1aw8$.dlg@40tude.net>
<mdeq7r26p8hl$.tttev69l59z3$.dlg@40tude.net>
<s...@k...localdomain>
<7...@4...net>
<s...@k...localdomain>
<onv0pepmmwwq$.1mo7u0ftpx5i5.dlg@40tude.net>
<s...@k...localdomain>
<a4yggc34qb7w$.f0sds45oqzww.dlg@40tude.net>
Date: Wed, 1 May 2013 00:24:08 +0200
Message-ID: <1pul15jlbtruu$.1975c2zyrx6fh$.dlg@40tude.net>
Lines: 45
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.0.141
X-Trace: 1367360649 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26708 95.49.0.141:12175
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:350883
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 30 Apr 2013 23:59:40 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia 30 Apr 2013 21:31:49 GMT, tomjas napisał(a):
>
>> On Tue, 30 Apr 2013 23:23:21 +0200, Ikselka wrote:
>>> Dnia 30 Apr 2013 21:15:12 GMT, tomjas napisał(a):
>>>
>>>> On Tue, 30 Apr 2013 23:03:12 +0200, Ikselka wrote:
>>>>> Dnia 30 Apr 2013 20:42:20 GMT, tomjas napisał(a):
>>>>>
>>>>>> On Tue, 30 Apr 2013 02:43:41 +0200, Ikselka wrote:
>>>>>>> 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) Bakalland - niecała, jakieś 4 czubate
>>>>>>
>>>>>> Wow! To jednak kucharze na grupie używają gotowców?:) Nie ma tu
>>>>>> złośliwości - raczej chęć pochwalenia się jak jakieś 20 lat temu robiłem
>>>>>> kajmaki, to gotowałem zwykłe mleko (wtedy miałem za darmo prosto od krowy)
>>>>>> z cukrem jakies 2 godz. I trzeba było co rusz mieszać, a pod koniec non
>>>>>> stop, żeby się nie przypaliło. To była robota:)
>>>>>
>>>>> Ja bym to robiła w piekarniku, tak jak robię powidła.
>>>>
>>>> Ale to trzeba mieć odpowiednie garnki - w czasach studenckich byłem pod
>>>> tym względem mocno ograniczony.
>>>>
>>>>> Niektórzy gotują mleko w puszce - ale gotowanie bomby to nie dla mnie :-)
>>>>
>>>> A ja gotuję. Wychodzi ok. Mnie jeszcze nie wybuchła:)
>>>
>>> To nie znaczy, że nie wybuchnie. A czytałam w necie o przypadkach wybuchu -
>>> remont kuchni to minimum.
>>
>> Hehe - to za czasów mojej młodości jak się gotowało kompoty z truskawek
>> i malin. Wszyscy się zdrzemnęli i mój starszy brat wszedł do kuchni a tu
>> się w garnku pali ścierka. Więc w pierwszym odruchu chwycił za kubek
>> i chlusntął do gara wodę. Kompoty (malinowe i truskawkowe) z głośnym
>> hukiem wylądowały na suficie (i całej kuchni również).
>> To dopiero był remont! Dobrze, że nikt nie zginął.
>
> Niom...
...przecież bomby z wykorzystaniem odłamków metalu i szkła ostatnio zrobiły
niezłą jatkę, jak wiesz.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|