Data: 2004-03-15 13:17:18
Temat: Re: Uważajcie co jecie!
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> jeżeli oblejemy kawałeczki takiego farbowanego mięsa monopolowym
> spirytusem w kieliszku, to anilinowe barwniki przejdą do spirytusu,
> który się zabarwi; w drugim kieliszku trzeba oblać mięso rozwodnioną
> na pół gliceryną, która po pewnym czasie zafarbuje się, o ile mięso
> posiada koszenilę.
Koszenila zdaje sie nie jest szkodliwa? Sluzy do "dobarwiania" sokow i
jogurtow i wystepuje w skladzie produktu.
Co prawda wegeterianie sie wzdragaja, bo to wyciag z jakichs robaczkow, ale
obecnosc tego w miesie i tak ich chyba nie wzruszy ;).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|