Data: 2017-01-15 15:38:01
Temat: Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
<s...@g...com> wrote in message
news:94e9d23c-04ce-4f0a-a805-a8c2134394d3@googlegrou
ps.com...
> W dniu niedziela, 15 stycznia 2017 04:36:17 UTC+1 użytkownik Pszemol
> napisał:
>> Brzmi dobrze, trzeba wypróbować - dzięki!
>
> A do tego jeszcze jarzynki.. Marchewa pokrojona bądż na "zapałki", bądź
> na takie cieniutkie prostopadłościany (a=1mm,b=5mm,c=40mm). Wiem, wymaga
> trochę precyzji:))
>
> Marchewa wjeżdża na krótko na gorącą oliwę. Wręcz parę sekund. Będzie ni
> to miękka ni to "crispy". Tyle odn. marchewy, bo z natury rzeczy jest jaka
> jest, no i tak trza ją potraktować.
>
> Podobnież polecam pitraszenie wszelakich jarzyn. Na mocnym ogniu, ale
> krótko. Wychodzą pyszne/kolorowe , no i takie "crispy" !!
Azjaci umieją gotować ;-)
|